mine..

Saturday, 14 May 2011

Only you...

Wah… jiwang nyer saya…. Hehehe…. Nothing to say.. just.. enjoy it n jangan lupe komen ek…

<3 mesti best kalu de orang ucapkan kat kte kate2 ni kan??
(melayu) Saya sayang awak..<3
(english) I love you..<3
(polish) Ja kocham ciebie..<3
(french) Je t’aime..<3
(hindustan) Hum tumhe pyar karte hae..<3
(czech) Miluji te..<3  
(slovakian) Lu’bim ta..<3
(italiano) Ti amo..<3
(ukranian) Ya tebe kahayu..<3
(germany) Ich liebe dich..<3
(chinese) Wo ia ni..<3
(hawaian) Wau ia oi..<3
(korean) Sa ranghaeyo..<3
(japanese) Ai shite iru..<3
(filipino) Mahal kita..<3

<3 (haa…. Ni mesti nak copy bahase2 ni nak bagi kat bf/gf ek?? Kantoii suda..) kte sebagai manusia tak lepas dari perasaan mencintai dan menyayangi seseorang.. leya pown same… <3 (ayarkk… kantoi suda..)
Tapi dalam hidup leya sehingga detik leya tulis entry ni.. leya hanye akan mencintai sebanyak 4 kali ni je…(wahh… ramai nyer…) sabar2… bace habis dulu…

<3kisah cinta utama leya:
Cinta pertama leya: pada Yang Maha Esa Allah S.W.T.. dan pesuruhnya.. Rasulullah Muhammad S.A.W..



Cinta kedua plak … kepada ayahanda tercinta.. sentiasa berusaha mencukupi keperluan leya sampai saat ni..walaupown beliau dah berumur, dye tetap tak boleh duduk diam.. asyik nak keje jer..nak jalankan tugas sebagai bapa mithali kata nyer...


Cinta ketiga leya..  pada abang leya.. abang mie.. dari leya kecik dye yang sentiasa menjaga leya.. walaupown leya banyak sakitkan haty abang mie.. tapi tak pernah sekalipown abang mie 'naik tangan' kat leya.. sampai saat ni.. dye la tempat utk leya mengadu selaen dari parent leya..

{utk abang mie: thanks sebab sentiasa disisi deqya dari kecik sampai sekarang.. deqya sayang along..!}
(Ayark.. macam ape da buat ucapan kat sini plak.. sorry2.. kte sambung cite ek..)

Cinta terakhir leya: -in progress- wakaka~ setakat ni blom ade lagi la cinta keempat tuh.. lagi 5thun leya bgtau ek.. hehe…

<3 mesti korang rase ntahape2 la yang leya tulis ni kan? Tapi nilah hakikat nyer.. dan leya yakin.. kisah cinta korang pown mesti same jugak kan? cuma watak yang berbeza..

<3 ini kisah cinta leya.. kalu korang nak komen ape2.. silakan komen.. Jangan segan2.. kisah cinta ini akan kekal selamanye hingga akhir hayat leya..

p/s: leya da xtau ape lagi nak ditulis ni ha.. leya nak pegi masak untuk lunch plak ni.. tuh yang banyak merepek meraban tuh... hehe~
so, nukilan leya berakhir disini dulu ek? kalu panjang umur, kte berjumpa lagi di nukilan seterusnya..
salam ukhuwah salam 1Malaysia…

2 comments:

Nurul Syazana Noorhijas said...

amboi , banyak betol bahase , zana mintak share boleh ? hehe . btw , asal kamu ni cantek sangat ? jeles !! :)

aliya hamid said...

thank you zana... nak share boleh saja...
mane ade chentek la.. anugerah tuhan.. wakaka~