mine..

Wednesday, 18 May 2011

It's tomoko time~


 kali ni leya nak bawa korang sume kenali diri leya dengan lebih rapat..
tapi bukan dari leya kecik lar ek..
wakaka~ cam tak best je kan??
tengok dulu.. kowt2 korang nak kutuk ke komen ke.. huhu~

leya mulakan kisah dari 11 jan 2009 ek..
mula dari tarikh tu leya rasa leya amat dihargai..
leya ade tempat untuk luahkan segala perasaan leya..
tapi aktiviti kegemaran leya time tuh ialah:
lari hostel..(wakaka~lari nak jumpe parent.. windu oo....)
kaki gaduh..(mulut xbunyi.. tapi tangan yang b'gerak..)

cuti mingguan (sbnrnyer lari hostel..wakaka~)
ats tu antara pic leya lepas bjaya lari hostel n tengah hang out kat mayamin..
(mayamin tuh kdai mkn fav leya kat area rawang..
leya suke makan kat sini sebab kerang bakar dye sedap giler..)

sebelum leya kenal 'dia', leya xminat kat binatang ni..
ttibe plak leya boleyh jatuh haty kat si berowk ni..hehe~
since hari tuh.. leya berjaya kumpul sampai lebih kurang 15ekor berowk..
(patung jer laa.....)

time febuari 2009
leya n berowk kat sebelah tempat keje leya...
since januari 2009 leya keje kat private company..
company ayah 'dia'..
sebagai fasilitator + mak cik kantin + jge counter hotel + warden asrama..
banyak kan tugas leya??
tapi bukan buat sume tugas dalam 1 mase..

beberapa bulan lepas tuh msok plak junior kat skull teknik leya tuh..
mula2 benci kowt ade junior ni..
(mne tak nyer, junior buat hal.. senior yang kne..)
huhu~ last2 ktowg rapat..sangat rapat.. 
& budak2 yang rapat dengan leya tuh panggil leya angah..
(atas sebab2 tertentu... hehe~)
dengan my junior
ni larh antre junior2 yang rapat dengan leya..
muka nampak baik + sopan jer.. tapi kat umah..
perghhhh~ bising gile dorang ni..hehe~

masa trus berjalan..
detik>saat>minit>jam>hari>minggu>bulan..
sebulan sebelum SPM menjelang tiba..
time tuh sume budak2 yang sebelum ni main2 keje keras utk study..
konon2 nak tebus masa2 yang da dibuang ler..
tapi bagi leya..
kesedihan + kesunyian mula terasa..
sedih sebab bagi leya waktu tu..
kawan adalah segalanyer..
hilang kawan, hidup leya tak beerti..
ktorang pown buat jamuan akhir..
disebalik keceriaan tersembunyi 1001 kesedihan..

with rose..
leya luahkan segalanye pada 'dia'..
leya mula bertambah semangat..
lupekan masalah lain & fokus to study..
semakin hari semakin mendalam perasaan leya pada 'dia'..
dia hadiahkan sebentuk cincin dihadapan sume family 'dia'..
terharu sangat..

cincin hikmat.. wakaka~
leya semakin ceria n banyak cakap..(erk??)
seminggu sebelum SPM..
leya da xpegang buku langsung..
bagi leya, makin sumbat sume2 last minute.. 
makin koyak la otak kte nak terime sume2 tuh..

disebabkan leya suke bergambar..
leya posing dalam kelas..
kat luar kelas..
kat blok vokasional...
sume tempat leya jelajah..
huhu~

hihi~
ni bergambar dengan budak kecik plak n etzmy plak..
untuk hari tuh jer ade lbh 200pic..
ish3.. tapi bukan ler gambar ya sorang..(kikiki~)


dengan my lil bro n bff..

habis je SPM..
leya pown stay b'pindah-randah..
kdg2 kat cheras jge nephew..
kdg2 kat rawang jge niece..
kdg2 stay dgn parent kat klang..
bulan mac 2010 dapat result SPM..
disebabkan leya xstruggle btol2..
so, result leya pown biase2 saje..

hasil dari result SPM tuh leya ade dapat pelbagai tawaran IPT..
antaranye UiTM Arau n GMi..
& oleh kerana course yang leya minat tuh panggilan dari GMi..
leya pown further study kat sane dalam bidang
Product-Design and Manufacturing(diploma)

with qistina @ GMi
gambar atas ni waktu leya dengan sorang fasi waktu hari last orientasi kat GMi..
(senior leya jgk la pown..)
sis ni sangat baik..
bler ya saket, dye yang hantr g klinik/hosp..
thank you sis Qistina.. <3

pegalaman pertama leya kat IPTS..
macam2 ragam leya jumpe..
dalam 1 kelas leya tuh ade 25 orang(mayb, da lupe plak..)
n dari ramai2 tu.. perempuan ade 3orang je.. huhu~
memang best la kne sakat dengan abang2 kat sane..=="
(kebanyakan dorang lepasan IKM, ILP & Politeknik)


dalam bengkel pown bawak hp
time ni kelas bong.. hehe...(mr bong.... xingat ler plak nme dye..)
huhu~ excited jer time ni..

tengok ni..
sikit2 posing..
sikit2 amik gambar..
ish3.... leya... leya....bergambar je keje dye...

akak mate bulat
ni sis zalina..
dye orang sabah.. kami sangat rapat...
sampaikan kalu dye nak ktuk orang dalan bhse dusun pown leya da blh paham sikit2..huhu~

machine
hah.. kan da gtau tadi.. leya amik gambar lagi..
time bukan gune machine tuh pown..
acah2 jer... 1st time msok garage..
memang ler sangat excited..

tapi.. sume tuh sementara je..
26sept2010 leya berenti dari GMi..
banyak punca sebenarnye..
tapi yang utama sebab ade medical prob..
yang kedua, 'dia' tak suka leya ade kawan laki..
da berenti dari GMi leya sambung jadi nanny..

all my family members
ni gambar leya 1 family..
besarkan family leya..
wakaka~ 6niece, 4nephew, 4ipar, 7adikberadik, ibu & ayah..
gambar ni waktu celeb birthday dua2 abang leya & ateh..

with my sis(xcpt noor azua)
yang ni plak gambar waktu raya..
dari anak ke4-bongsu..
mesti korang ingat tuh adik2 leya kan??
biar leya kenalkan gambar ni kat korang..
dari kiri:leya, achik, ateh, ayah, ibu, ryan, ayeen & abg mizi..
dari kiri:bongsu, ke-6, ke-5, dad, mom, nephew, ke-4 & abg ipar.. 

keje leya ni suke join ape yang ade..
(yang interesting je la...)
antaranyer....
HERBALIFE!
spectacular 2011
gambar ni waktu leya pegi spectacular 2011 Malaysia-Singapore..
tak tau ape benda tuh??
tuh la gathering untuk ahli2 herbalife malaysia & Singapura..
kat spectacular ni ade party..
"Millions Hat's Party" ni merupakan the best party ever..
Amy Mastura & Harith Iskander pown sporting kat party tuh..
blh tukar2 couple dancer's lagi...

gembira hanya seketika...
genap 31jan2011.. 'dia' pergi tinggalkan leya..
cincin hikmat tuh pown tak dapat bantu kami..
nak buat macam mane.. 'dia' dah jumpe orang yang lebih sempurna..

lompay @ FH 
kalu korang nak tau..
sepanjang hubungan leya & 'dia'..
dia sentiasa beri harapan pada leya.. beri semangat...
mungkin terlalu besar kesilapan leya untuk dimaafkan..
pic ni leya waktu bulan april..
dari bulan febuari lagi family leya nak bawak leya bercuti..
sebab dorang paham masalah leya..
lepas perbincangan secara diam2 antara ayeen & ateh..
akhirnye dorang pilih Fraser's Hill sebagai tempat merehatkan minda..

sejak detik tuh.. leya mula mengenali diri leya..
leya mula sayangkan family & utamakan family dalam segala hal..
leya da pasang niat birthday leya thun ni leya nak gath 1 family kat sne..
korang doakan la leya murah rezeki ek??
biar hajat leya ni tercapai.. huhu~

candid
gambar ni antare yang paling latest..
amik pada 11may2011 yang lepas..
leya n ex.classmate leya same2 amik sijil SPM..
wah.. sume da pakai keta besar2..
leya lesen moto pown tak de..=="

mini reunion (kowt) 
waktu makan ni pown tak semua yang join..
hurmm..tapi best sangat waktu ni.. hehe~

p/s: entry kali ni kalu korang perasan leya selitkan kisah cinta n luahan haty leya.. harap korang dapat ringan kan jari tulis komen pasal ni ek..
kalu ade part yang korang tak paham o ape2..
sila bgtau untuk leya perbaiki dalam penulisan leya yang akan datang..

9 comments:

'yAnA' Cute said...

wah...sesi luahan perasaan...heeh..ya sabar yea...yana tau sape 'dia' tuh...tp ntah la btol or x..hehe...beznyer dpt pegi FH...yana xpena ag prgi sna..hehe..papepon ya kena kuat hadapi semua ni..life must go on,dear!! chaiyok!!
i like this story mory...mcm2 perasaan msa bca cite ni....nnty bole cite ag an~~ ekekeke~~

p/s:kalo ya perlukn kwn utk bercerita..btau yana..yana sllu ade utk ya..igt tu ye..tc tau ^_^ (=

aliya hamid said...

thanks yana.. this my 1st entry yang panjang berjela2.. wakaka~ now i'm good..
i'm the new aliya.. dun't worry k yana..
mmg yana la org 1st yang ya akan terjah pown.. ekekeke~

shark said...

pnjang btuil cter dia:)

aliya hamid said...

ekeke~ entry paling panjang kowt.. hehe~
curhat kan.. memang ler panjang...
wakaka~

mad khaz said...

xpe.

patah tumbuh hilang berganti =)

lets time decide,just live your life to the fullest

happy blogging XD

aliya hamid said...

yes..
btol tuh mad khaz..

hannyhanie said...

di mna kah sy..?waaaaaa

sha said...

wah seronoknya..

ada mini reunion? itu yg best, jumpa kawan2 balik

aliya hamid said...

hanny: xmuat ler nak letak banyak2 pic..
sha: mmg best giler....