mine..

Sunday, 22 May 2011

leya mintak maaf kat sume.. : (


1st sekali leya nak minta maaf banyak2 kat korang..
entry leya kali ni pasal sad love story (bagi leya laa..)..
hope korang bace dulu sampai habis ek..
but leya luahkan kat bawah ni macam leya tengah luahkan kat beliau..
kalu korang nak komen, kutuk o ape2 silakan la..
sorry banyak2 sebab leya da tak tau nak luah kat ner lagi..

****************************************************

3tahun..
bukan jangka mase yang singkat utk kau dapat kepercayaan dari family aku..
dan bukan juga tempoh yang panjang untuk aku kenal diri kau..

memang salah aku sebab terlalu aku terlalu percaya kan kau..
tapi ape2 pown kau tetap tak de hak nak halang aku bergaul..
aku ikut cakap kau, sayang orang yang sayang aku..
dan orang tuh kau..
kau buang aku mentah2 dari hidup kau dengan alasan yang giler xmasok akal..
aku boleh terima kalu kau clash dengan aku sebab kau kate kau rimas nak ade buah hati pengarang jantung yang budak2 cam aku ni...
FINE!!
tapi aku tak boleh terima gile2 bile aku tau tak sampai sebulan kt break off..
kau jumpe pompuan lain yang double bengap+kebudak2an dari aku..
siot la perangai kau!

tapi aku cuba ikhlas kan hati terima segala yang jadi..
dalam senyap aku masih lagi simpan rasa sayang aku hanye untuk kau.
bukan senang aku nak lupakan orang yang da banyak bagi aku 'pelajaran' & 'pengajaran' dalam kehidupan ni..

mungkin kau kenal aku sebagai orang yang tak pernah amik serius dalam segala hal..
kebudak-budakan..
tapi kau ingat balik..
bile kau sakit, sape yang jage kau??
bile kau selisih paham dengan family kau, kat sape kau luahkan?
kat sape kau ngadu segala yang kau rasa?
kau tak suka aku gaul dengan laki.. fine, aku quit dari study
(kebetulan doktor pown da marah aku sebab amik course berat tuh)
aku bukan nak ungkit..
tapi aku nak ingatkan kau pengorbanan bodoh yang aku buat untuk kau..

apa pun yang kau da buat kat aku,
aku terima seadanyer..
aku tetap sayang & ambil berat pasal kau..
kau??
ada peduli pasal aku??

sengal jugak aku ni sebab masih ingat,
sayang n amik berat kat orang yang langsung xde hati perut utk peduli pasal aku..
tapi nak buat camne?
aku ni perempuan..
sebanyak mane aku benci kat kau..
banyak lagi rasa sayang aku pada kau..
banyak mane aku kutuk kau..
banyak lagi yang aku puji pasal kau..

hati aku sampai sekarang tertutup untuk laki lain.
aku xboleh cuba sayang laki lain lebih dari sorang kawan..
tu sume sebab ape???
sebab kau En. N.A.M.!
 baru2 tadi aku on9 fb..
aku nampak abang kau masukan pic kau kat hosp..
aku risau..
aku nak tanye..
tapi aku takut kau n family kau salah anggap..
(sebab bagi family kau, aku yang salah kan?? siot!)
aku diam kan je..
aku simpan dalam hati..

sebab kau aku 'hilang' sorang abang..
abang aku benci aku sebab crita dari mulut kau!
aku selalu pasang niat nak kumpul dengan family aku..
dengan abang2 n akak2 aku..
tapi xboleh..
(kau da jual crite kat family kau, kau jual crita kat family aku gak)
abang aku sampai sekarang xnak angkat panggilan aku..

aku meyesal kenal dengan kau..
tapi aku lebih menyesal kalu aku xkenal kau..
sebab kau yang ajar aku pasal kehidupan..
pasal kasih sayang..
pasal keluarga..
pasal kepercayaan..
 dan pasal cinta..
last.. terima kasih gak sebab sedarkan aku pasal kesilapan aku..
kehadiran kau dalam hidup aku membawa 10 pengertian tentang cinta..
pemergian kau dari hidup aku mendatangkan 1001 pengajaran kehidupan..
thank you 'cikgu'!

****************************************************

p/s : mesti korang rase leya xde maruah cus kuarkan hal private kat public..
hope korang dapat amik iktibar dari kisah leya..
jangan nak kutuk2 dulu..
dari sume crita yang wujud banyak iktibar dye..
*korang jangan la nak pcaye sgt kat coup korang uh..
(selagi blom ade ikatan sah..jgn letakan kprcayaan korang lbh dari 50%)
*haty2 gak dengan orang yang rapat dengan korang.. xkisah la coup ke sape2 ke.. dorang boleh twist crite macam2.. (manusiakan.. mulut org xblh djage)
*(no comment da.. krang cari la ape lagi iktibar y ade dalam kes leya ni..)

-->leya nak mintak maaf kat sape2 yang terasa
(kowt2 kisah cinta korang pown same cam kes leya.. mne la tau)
sekali lagi leya minta maaf sebab masukkanentry mengarut ni.
leya xpromote kat MBU sebab ya tau korang xsuke bace cerita2 cintan ni..

untuk N.A.M : kalu ttbe kau terbaca, aku terharu sangat2.. mean kau ada jugak  perasaan ambil erat pasal aku..
tapi kalu kaum kerabat kau yang bace, xkisah la abang kau ke, nenek kau ke, aweq kau ke.. aku nak kau tau yang aku sentiasa doakan kebahagiaan kau walaupun susah untuk aku terima kenyataan kau akn btunang dgn plihan hati kau tuh.. (senang2 je nak tunang.. padahal kenal xsampai setahun pown..)
da.. aku malas nak ingat pasal kau..
(tp camne aku nak lupekan kau???!!!!)

4 comments:

Leya Adha said...

at last leya da tau sebab ape dye masok hosp..
hope kau cepat sembuh..

mad khaz said...

yeke??

fuh,dashyat tol. huhu

sabor ye.

the time will come,where you find the one who fill the hole in you, the one that make you feel perfect, even the reality is not =)

we didn't meet wrong person without reason, the reason is learn from the mistake, because the mistake make us grow matured =)

happy blogging XD

hannyhanie said...

saba ekk angah..da lme xjmpe smpi sume cte angah owg xthu..owg slalu ad tuk angah taw..

Leya Adha said...

thanks mad..
leya pown harapkan yang same gak..
memang sume yang jai ni ade hikmah nyer..
n utk yang lain2 tuh, same2 la amik iktibar..
(huhu~ ceramah plak..)
meaceh hanny..
hurm.. tu la.. lame sangat da xjumpe kan..
angah rase hanny tau kan same beliau tuh.. huhu~
anyway, same2 doakan untuk kesembuhan beliau ek..